Waarom je beter vandaag dan morgen een uitvaartverzekering neemt

Je wil er misschien nog niet aan denken, maar een begrafenis staat ons allemaal nog te wachten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een begrafenis al snel veel geld kost. Je nabestaanden zitten al met het verdriet van jouw verlies. Laat hen daarbovenop niet nog eens de last hebben van het regelen en betalen van je begrafenis. Je kan hen ontzorgen door nu een uitvaartverzekering te nemen.

Kosten begrafenis

Een gemiddelde begrafenis of crematie kost al snel tussen de €3.000 en €5.000. Daar zitten de grafsteen, de concessie (de vergunning voor een plek op het kerkhof) en koffietafel nog niet bij inbegrepen. Die kosten kunnen namelijk nogal eens verschillen, afhankelijk van jouw wensen of die van je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering worden de kosten van een begrafenis of crematie gedekt.

Vooraf regelen

Naast het dekken van de kosten, is er nog een voordeel aan een uitvaartverzekering. Jij beslist het bedrag waarvoor je een verzekering wil afsluiten, maar daarnaast kan je alles vooraf al regelen. Zo kan je al veel (of alles) van je uitvaart voorbereiden. Van een grafsteen, tot welke koffietafel naar de muziek voor tijdens de ceremonie. Met een uitvaartverzekering wordt bij het overlijden van de verzekerde, jij, ofwel een geldbedrag ofwel een dienst uitgekeerd. Op die manier geef je je familie en nabestaanden de kans om zorgenloos afscheid van je te nemen.

Gemoedsrust

Via een maandelijkse bijdrage bespaar je jouw nabestaanden later de kosten en zorgen van je uitvaart. Je kiest zelf het bedrag en de duur van je bijdrage. Dat is toch een hele geruststelling? Je neemt wel beter vandaag dan morgen een uitvaartverzekering. Want hoe vroeger je ermee begint, hoe lager je maandelijkse bijdrage en dus hoe minder invloed op je persoonlijke financiën.

Heb jij al nagedacht over je uitvaart?

Laat je contacteren
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.